Terug naar zoeken

Christina Hosman

Mediator Christina Hosman
Organisatie Christina Hosman Mediation
Adres: Parmentierstraat 2
4143 HA Leerdam
Telefoon 06-41433787

Christina Hosman

Scheiding| Ouderschapsplan| Alimentatie

˜Een mediation is geslaagd als partijen een basis hebben om zelf samen verder te kunnen”

Sinds 2006 ben ik als MfN familierechtmediator werkzaam in het rivierengebied en in Utrecht en omgeving.

Ik begeleid mensen in scheiding bij het vaststellen van een passende zorgregeling voor de kinderen die wordt vastgelegd in een ouderschapsplan. Daarnaast zorg ik voor begeleiding en bemiddeling in alle zaken die bij een scheiding aan de orde komen: verdeling van gemeenschappelijke goederen, de woning, inboedel, een onderneming, alimentatie en verevening van pensioen. Alle afspraken worden vastgelegd in een juridisch en fiscaal deugdelijke vaststellingsovereenkomst of echtscheidingsconvenant. Is er een wijziging nodig van een bestaande regeling, een aanpassing in het ouderschapsplan, of is een herberekening en bijstelling van de kinderalimentatie gewenst, ook dan kun je bij mij terecht.

Mijn ervaring is dat als mensen met elkaar in gesprek blijven, inzicht krijgen in elkaars perspectief en zicht krijgen op dat wat zij zelf werkelijk willen, er altijd oplossingen zijn. Geen zaak is hetzelfde. Elke mediation vraagt om een eigen aanpak. Soms betekent dit dat er meer aandacht nodig is voor het menselijke aspect om tot zakelijke afspraken te komen en soms is dat omgekeerd. Het is belangrijk om daar de juiste balans in te vinden. Dit betekent dat je goed moet luisteren en aanvoelen wat je cliënt echt nodig heeft. Alleen dan kom je tot oplossingen die echt werken.

Als mediator kies ik voor een laagdrempelige en persoonlijke benadering en zorg ik voor een veilige omgeving die ruimte biedt voor een open gesprek. Mensen voelen zich meestal snel op hun gemak. Ik werk oplossingsgericht en toekomstgericht. Bovendien houdt ik ‘de lijnen’ graag kort en zorg voor een snelle reactie of afspraak op korte termijn.

Als KIES omgangsbegeleider ben ik opgeleid om ouders en hun kinderen te begeleiden bij het maken van een ouderschapsplan, maar ook als moeder van twee tieners weet ik uit eigen ervaring wat er allemaal bij het ouderschap komt kijken en waar je allemaal rekening mee moet houden.

Gecertificeerd KIES omgangsbegeleider

Ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand (R 30543)

Bestuurslid van de stichting Mediators in Rivierenland

Aangesloten bij de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv)

Gastdocent Vrije Universiteit Amsterdam, juridische faculteit, master conflicthantering leerjaar 2017-2018

Christina Hosman is auteur van de verhalenbundel ‘Eigenlijk hadden we het best goed samen, verhalen over scheidingen’, maart 2018 Uitgeverij Thomas Rap (Amsterdam)