Terug naar zoeken

Marieke van Plateringen

Mediator Marieke van Plateringen
Organisatie BesteGoed Mediation
Adres: Oranjestraat 22A
3921BC Elst
Telefoon 06-40126277

Mijn naam is Marieke van Plateringen. Ik werk als zelfstandig MfN registermediator in de omgeving van Veenendaal, Ede, Wageningen, Rhenen en Doorn. Op vrijwillige basis ben ik actief als buurtbemiddelaar in de gemeente Rhenen en vertrouwenspersoon bij Stichting Kinderdorp Bennekom.

Ik heb, naast de basis mediationopleiding, de specialisatie ‘Familiemediation’ afgerond, waardoor ik een goede achtergrond heb om echtscheidingen te begeleiden. Daarnaast heb ik de opleiding tot ‘Financieel Echtscheidingsadviseur’ gevolgd. Door de inhoudelijke kennis die ik tijdens de specialisaties heb opgedaan kan ik ondersteuning bieden en informatie geven over alles wat geregeld moet worden tijdens een echtscheiding. Het ouderschapsplan en het echtscheidingsconvenant kan ik voor jullie opstellen.

Door een echtscheiding (met 2 kleine kinderen) ben ik zelf in aanraking gekomen met mediation. Ik heb daar ervaren hoe het is om aan ‘de andere kant’ te zitten. Deze ervaring maakt dat ik me goed kan inleven in de personen die nu bij mij aan tafel zitten.

Voordat ik mijn eigen mediationpraktijk opstartte was ik bijna 20 jaar werkzaam in het basisonderwijs.

Mijn kennis houd ik goed bij door het volgen van diverse cursussen en workshops. Daarnaast heb ik meerdere keren per jaar intervisie met andere mediators en heb ik regelmatig contact met specialisten om mezelf scherp te houden. De laatste ontwikkelingen op gebied van mediation en echtscheiding volg ik op de voet.

Ik ben aangesloten bij de MfN (Mediatorsfederatie Nederland), de NMv (Nederlandse Mediatorsvereniging) en de VMRU (Vereniging van Mediators Regio Utrecht).

Mijn kwaliteiten zijn dat ik erg betrokken ben en empatisch. Ik ben kritisch op het werk dat ik aflever. Alleen het Beste is Goed genoeg!

Het liefste zoek ik samen met u naar een passende oplossing en ben daarbij onverminderd nieuwsgierig en voortvarend.