Terug naar zoeken

Toos Bik

Mediator Toos Bik
Adres: Wilhelminalaan 21
3818 HN Amersfoort
Telefoon 06 220 921 57

Toos Bik

profiel

Graag stel ik mij aan u voor. Ik ben Toos Bik en sinds 1995 gegrepen door  mediation. Na mijn rechtenstudie in Utrecht ben ik als managementtrainee bij KPN gestart. Daar heb ik brede ervaring opgedaan eerst als marketingmanager en daarna vooral binnen HRM. Via het werk voor de klachten­commissie van KPN heb ik de kracht van mediation ontdekt. Ik ben mediator sinds 1996. Sinds 2010 ben ik partner en trainer bij het Mediation Trainingsinstituut MTi, al 15 jaar hét mediationtrainingsinstituut in Nederland. Ik deel mijn ervaringen en valkuilen met veel plezier aan cursisten die de opleiding tot mediator volgen. Als mediator treed ik vooral op in zakelijke en arbeidsconflicten. Daarnaast ben ik bestuurslid van de Vereniging Arbeidsmediators Nederland, de VAN.

visie

Wat ik vooral belangrijk vind is dat betrokkenen bij mediation zelf de handen aan het stuur houden. Niet de bemiddelaar bepaalt welke oplossing acceptabel is maar betrokkenen zelf. Bovendien kan er snel aan een oplossing worden gewerkt en kunnen daarmee langdurige en mogelijk kostbare procedures worden voorkomen.

werkwijze

Mijn werkwijze wordt afgestemd met de opdrachtgevers. Afhankelijk van de ernst van het conflict en eventueel aanwezige emoties wordt afgesproken om meteen met elkaar aan tafel het probleem te verkennen of eerst met partijen apart een intakegesprek te houden. Humor en relativering zijn voor mij belangrijke kenmerken. Als MfN-registermediator werk ik volgens het reglement en de gedragsregels van de MfN.

doelgroep

Als mediator heb ik veel ervaring met samenwerkings- en arbeidsconflicten. Ook mocht ik diverse mediations binnen de belastingdienst en een grote uitkeringsinstantie begeleiden. Met veel plezier kijk ik terug op de bemiddelingen die ik heb gedaan bij een aantal amateurvoetbalclubs. De betrokkenheid van bestuursleden en de passie voor hun club hebben mij enorm geïnspireerd. De bal kan soms raar rollen……

Kennismaken

Ik ben benieuwd wat ik voor u kan betekenen. Altijd tot nadere kennismaking bereid. Als werkzaam als zelfstandig bemiddelaar (mediator), klachtbehandelaar, adviseur, trainer en coach.