Default title

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Harmen Boeve: De muis in de kamer; Van het hanteren van het conflict, naar het hanteren van het verdriet.

12 oktober @ 18:30 - 22:00

Workshop:

Werken met complexe scheidingen vraagt omdenken. In deze workshop word je meegenomen in een andere aanpak waarbij jij het verschil kan maken, het conflict vermindert en het beter gaat met het kind.

Complexe scheidingen is ouderproblematiek. Het kind centraal stellen kan bij een complexe scheiding het conflict verergeren. Maar hoe helpen we het kind dat klem zit in een conflict van de ouders. In deze workshop leren we hoe we het kind uit het conflict kunnen houden zonder het uit het oog te verliezen.

Werken met complexe scheidingen betekent werken met ouders die in een overlevingsstand staan; zij vluchten, bevriezen of vechten. Er is onderling weinig vertrouwen. Soms raakt de professional ook betrokken bij het conflict en ontstaat er een parallel proces. Als systeem triggeren we vaak het conflict. Hierdoor versterken we het  wantrouwen en het conflict tussen de ouders. Dit heeft gevolgen voor de opvoeding en het kind. Daarom bespreken we hoe we dit kunnen beperken.

We bespreken ook het belang van een goede triage, zodat we het conflict kunnen analyseren en een geschikte duurzame oplossing kunnen vinden. Bij complexe scheidingen ligt de nadruk vaak op het hanteren van het conflict. Dit kan leiden tot vermoeidheid en irritatie en lost het conflict meestal niet op. Door te focussen op de onderliggende thematiek en ouders te begeleiden bij het verwerken van hun verdriet en pijn, blijft de professional uit het conflict. We besprek welke interventies effectief kunnen zijn.

Harmen Boeve is trainer en spreker rondom complexe scheidingen en projectleider in het sociaal domein.  Meer over Harmen Boeve: www.advhb.nl

Aanmelden:

Wil je je aanmelden voor deze workshop? Meld je dan aan via ons contactformulier.

 

Gegevens

Datum:
12 oktober
Tijd:
18:30 - 22:00

Organisator

Het bestuur

Locatie

Coachhuis (Grytte)
Maliebaan 45
Utrecht,
+ Google Maps