Default title

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

EFT aan tafel bij de mediator

6 juni 2018 @ 17:30 - 21:30

| Gratis

”EFT aan tafel bij de mediator”

Workshop communicatiepatronen Emotional Focused Therapy toegepast aan tafel bij de mediator.

Gegeven door Cécile Schlangen, EFT relatietherapeut en systeemtherapeut

Op 6 juni a.s. verzorgt Cécile Schlangen voor de Utrechtse Mediators Vereniging een workshop rondom EFT en de waardevolle toepassing daarvan in de scheidingsverwerking die in een echtscheidingproces een belangrijke plaats inneemt.  Ex-partners die elkaar blijven vasthouden in een negatief communicatiepatroon, waarbij de emoties hoog oplopen.  Hoe herkenbaar en moeizaam voor de mediator om te doorbreken en ook moet uitkijken niet meegezogen te worden in deze cyclus tussen beiden. Het meerzijdig niet-partijdig zijn is een hele klus!

EFT, een relatietherapie is ontwikkeld door dr. Sue Johnson in Canada. Zij heeft jarenlang onderzoek gedaan naar echtparen en heeft gezocht naar een effectieve manier om de verbinding te herstellen of te verbeteren. Zij heeft die inzichten bijeen gebracht in EFT.

De methode EFT en de waardevolle inzichten uit deze bewezen relatietherapie helpen ook bij de scheidingsverwerking, het op een volwassen wijze afscheid nemen van elkaar als partners. Als startpunt voor een nieuwe relatie en als startpunt voor een goede relatie als ouders.

Hoe herken je als mediator deze dynamiek in communicatiepatronen en hoe kan je deze inzichten inzetten en delen om de communicatiepatronen te doorbreken?

Cecile neemt ons mee aan de hand van een interactieve workshop.

Wat levert deze workshop  u op?

  • Bewustwording van uw eigen communicatiepatroon
  • Eenvoudige toepassing van EFT-communicatiepatronen in de mediation
  • Handvatten om ex-partners/ ouders hier bewuster van te maken
  • EFT interactie-lemniscaat inzetten in de mediation

Cécile Schlangen is relatietherapeut, systeemtherapeut en oprichter van Het Familiehuis. Bij het Familiehuis kunnen mensen terecht voor relatietherapie, gezinscoaching, scheidingsbegeleiding en familieopstellingen. Ook is Cécile oudertrainer bij  het programma ‘Kinderen uit de Knel’. Een programma voor ouders en hun kinderen die in een complexe scheiding verstrikt zijn geraakt. De communicatiepatronen uit de EFT vormen ook hier de basis van het programma.  Cécile verzorgt tevens de ééndaagse workshops ‘communicatiepatronen van gescheiden ouders’ en de workshop ‘tafelopstellingen in de begeleiding van ouders en kinderen bij scheiding’. Deze kan ze ook in-company verzorgen.

 

Werkvorm: interactief

Trainer: Cécile Slangen

Datum: woensdag 6 juni 2018

2 PE-punten, categorie 1a

Inloop met broodjes: 17.30 -18.00 uur

Ledenvergadering: 18.00-19.00 uur

Workshop EFT aan tafel bij de mediator: 19.00- 21.30 uur

Borrel en napraten: 21.30-22.00 uur

Voor leden: gratis

Voor niet-leden: € 50,- *)
*) U bent verzekerd van deelname na het overmaken van het bedrag op nummer: NL70INGB0004312835 ovv ‘Bijeenkomst Utrechtse Mediators Verenging’ en de betreffende datum.