Default title

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Destructieve relaties op de schop

11 oktober 2018 @ 17:30 - 22:00

| Gratis

Workshop: Destructieve relaties op de schop Psychopathie herkennen en hanteren, een belangrijke vaardigheid voor mediators

Mediators krijgen met zekerheid te maken met mensen die lijden aan psychopathie (het ontbreken van bewustzijn/geweten). Psychopathie is de meest ongrijpbare en moeilijkst te doorgronden psychische stoornis. Mensen die aan psychopathie lijden, slagen er verbluffend vaak in om voor ‘normaal’ of beter dan normaal door te gaan en professionals te misleiden. Dit is mede te wijten aan de betrekkelijke onbekendheid van psychopathie.

Psychopathie kunnen herkennen en weten mee om te gaan is een belangrijke professionele vaardigheid, nodig om cliënten met de juiste raad te kunnen bijstaan en om collusie met handig manipulerende, destructieve mensen te vermijden.

 

Jan Storms is bewustzijnsdeskundige. Hij ondernam een academische studie van de vedische wetenschap (de spirituele en wetenschappelijke traditie van het oude India) en bestudeerde een rist van exacte- en menswetenschappen in het licht van de fundamenten van kennis (B.A.- en M.A.-graad). Hij heeft meer dan vijfendertig jaar ervaring in het onderricht aangaande bewustzijn en bewustzijnsontwikkeling.

 

Sinds 2006 maakte hij een studie van psychopathie (het ontbreken van bewustzijn/geweten) die resulteerde in het standaardboek over psychopathie: ‘Destructieve relaties op de schop. Psychopathie herkennen en hanteren’, uitgegeven bij Ankh-Hermes, veertiende druk.

jan storms2

Opzet van de workshop

Jan Storms geeft een uiteenzetting over de kernkenmerken van psychopathie en deelt met u enkele oefeningen om psychopathie gemakkelijker te herkennen en er mee om te gaan. Beroepsmensen die zijn boek Destructieve relaties op de schop – psychopathie herkennen en hanteren (AnkhHermes, oorspronkelijke uitgave 2010, uitgebreid in 2014) hebben gelezen, deelden hem mee dat het hun praktijk ingrijpend veranderd heeft.

 

Jan Storms hoopt u te kunnen inspireren om klaar te zien in deze taaie problematiek en ontvangt graag uw kritische opmerkingen.

Er is ruim gelegenheid voor discussie en vragen stellen.

17.30-18.00       Inloop met broodjes

18.30-19.00       Vergadering voor de VMRU leden

19.00-21.30       Workshop Destructieve relaties op de schop

21.30-22.00       Afsluiting met borrel

Voor leden: gratis

*Leden NMv zustermediators-verenigingen en introducees 50 euro deelname.

Bij lidmaatschap VMRU op de avond zelf, wordt dit bedrag verrekend met de contributie die is vastgesteld  op 90 euro per jaar.

Voor niet leden: u bent verzekerd van deelname na het overmaken van het bedrag op nummer: NL70INGB0004312835 ovv ‘Bijeenkomst Utrechtse Mediators Verenging’ en de betreffende datum.

Gegevens

Datum:
11 oktober 2018
Tijd:
17:30 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Tags:
, , , , , , , , , , ,

Locatie

Mariënhof – Amersfoort
Kleine Haag 2
Amersfoort, 3811 HE Nederland
+ Google Maps