Default title

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Deep Democracy toepassen binnen de mediationpraktijk

14 februari 2018 @ 18:00 - 22:00

| Gratis

‘Deep Democracy en de methode van Let’s Talk’

Workshop van Minka Jongkind

Op 14 februari a.s. verzorgt Minka Jongkind voor de Utrechtse Mediators Vereniging een kennisworkshop rondom Deep Democracy en toepassing daarvan binnen de mediationpraktijk.

Deep Democracy biedt een nieuwe kijk op besluitvorming en groepsdynamiek en is in de jaren negentig door Myrna Lewis ontwikkeld in het bedrijfsleven van Zuid-Afrika. Ondertussen wordt de methode gebruikt in meer dan 20 landen van boardroom tot in de schoolklas.

Het biedt eyeopeners om op een andere manier gesprekken te voeren met elkaar. Waarbij je wordt aangemoedigd om juist op zoek te gaan naar de verschillen en naar de afwijkende mening. Het geeft antwoorden op vragen als hoe gaan we op met een grote diversiteit aan mensen.

“Wat is waar of wijsheid?” “Hoe zorgen we dat iedereen zich gehoord voelt en de juiste informatie naar boven komt, ongeacht wie met welke rang of stand het zegt.” Zonder te polderen en zonder conflicten weg te poetsen.

Door in een ‘discussie – dialoog’ de onderlinge verschillen uit te diepen worden relaties versterkt en komen inhoudelijke besluiten beter tot stand. Kortom, een goede methode om in te zetten bij groepen. Elementen uit de methode zijn ook zeer geschikt voor 1-op-1 relaties.

In de kennismakingsworkshop op 14 februari neemt Minka je mee in de uitgangspunten van Deep Democracy en maak je actief kennis met de methode van Let’s Talk, een 1 op 1 toepassing van de methode die zich uitstekend leent voor mediation en andere vormen van relatiecoaching.

Globaal ziet het programma er als volgt uit:

Check in

  • Uitgangspunten Deep Democracy
  • Let’s Talk – theorie en zelf doen
  • Check uit door middel van het gesprek op voeten

Minka Jongkind is vanuit haar eigen bureau MetMinka werkzaam als opleider, teamcoach en mediator. Zij is op dit moment één van de acht instructors van de internationale Lewis-methode van Deep Democracy in Nederland.

Minka-Jongkind-1

Werkvorm: interactief

Trainer: Minka Jongkind

Datum: woensdag 14 februari

2 PE-punten, categorie 1a

Inloop met broodjes: 17.30 -18.00 uur

Ledenvergadering: 18.00-19.00 uur

Workshop Deep Democracy: 19.00- 21.30 uur

Borrel en napraten: 21.30-22.00 uur

Voor leden: gratis

Voor niet-leden: € 50,- *)
*) U bent verzekerd van deelname na het overmaken van het bedrag op nummer: NL70INGB0004312835 ovv ‘Bijeenkomst Utrechtse Mediators Verenging’ en de betreffende datum.

Gegevens

Datum:
14 februari 2018
Tijd:
18:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Tags:
, , , , , , , ,

Organisator

Marischka van Dijk

Locatie

Mti opleidingsinstituut
Kon. Wilhelminalaan 21, 3818 HN Amersfoort
Amersfoort, Kon. Wilheminalaan 21 3818 HN Nederland
+ Google Maps